ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 2014-2015 – ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

By k24

Απαραίτητα Στοιχεία για την Εισαγωγή της Πολυκατοικίας
στο Σύστημα
από τον Διαχειριστή

Με την εφαρμογή που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft/login/login.htm οι εγγεγραμμένοι χρήστες του TAXISNET, με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών μπορούν να δημιουργήσουν το προφίλ της πολυκατοικίας που είναι απαραίτητο για την υποβολή των αιτήσεων των ενοίκων για την χορήγηση επιδόματος εφόσον προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης και πληρούν τα κριτήρια που έχουν καθοριστεί.

 1. ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΗΣ ΔΕΗ
 2. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ ΕΝΟΙΚΩΝ
 3. ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

*στις οικοδομές με Ωρομετρητές ή Θερμιδομετρητές αντί για χιλιοστά χρησιμοποιείτε τον συντελεστή ei που αναγράφεται στη Συγκεντρωτική Κατάσταση.

Για την χειμερινή περίοδο 2013-2014 ισχύουν επιπλέον τα εξής:

Οι πολυκατοικίες που μπήκαν στο σύστημα από την προηγούμενη περίοδο δεν χρειάζονται καμμία μεταβολή παρά μόνο σε περίπτωση αλλαγής ενοίκου ή διαχειριστή.

Ο κάθε ένοικος θα μπορεί να κάνει την αίτηση του βασιζόμενος στην περσινή καταχώρηση της πολυκατοικίας στην εφαρμογή της ΓΓΠΣ.

Comments: 52

 1. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΗΣΗΣ says:

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
  ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ, ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΥΣΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΧΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ. ΦΕΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΝΑΣ ΕΝΟΙΚΟΣ. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ; ΑΛΛΑΓΗ ΕΝΟΙΚΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ. ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΕΑΣ;
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ

 2. k24 says:

  Καλήμέρα,

  Δεν χρειάζεται να κάνετε καμμία αλλαγή. Ο νέος ένοικος θα επιλέξει το όνομα του παλιού βάζοντας τα δικά του στοιχεία (ΑΦΜ, κωδ.ΔΕΗ, λογαρ.IBAN). Το όνομα που αναγράφεται είναι ενδεικτικό, η διασταύρωση γίνεται βάσει ΑΦΜ.

 3. vvel77 says:

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΦΕΤΟΣ ΕΝΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΧΩΡΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΕ ΔΥΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΔΥΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΝΑΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.

 4. ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΣΗΣ says:

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 5. Α says:

  ΑΝ ΕΧΩ ΣΟΜΠΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ;

 6. k24 says:

  @vvel77:
  Θα πρέπει να περάσει άλλος ένοικος την πολυκατοικία από την αρχή με το δικό του ΑΦΜ καθώς επίσης και σε κάθε αγορά πετρελαίου να βάζετε το ΑΦΜ του ενοίκου αυτού.

  @Α:
  Ναι, δικαιούστε επίδομα.

 7. Α says:

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ

 8. georgiasot says:

  Καλημέρα,

  θέλω να φτιάξω ένα νέο προφίλ για την πολυκατοικια μου και έχω το εξής ζήτημα. Η πολυκατοικία έχει 4 διαμερίσματα απο τα οποία:
  – τα 2 έχουν αντλία θερμότητας (δεν είναι συνδεδεμένα με τον λέβητα πετρελαίου καθόλου) και
  - τα άλλα 2 είναι κανονικά συνδεδεμένα με τον λέβητα πετρελαίου και καταναλώνουν το 100% του πετρελαίου (30% και 70%).

  Η ερώτησή μου είναι: στο profil της πολυκατοικίας πρέπει να βάλω και τα 4 διαμερίσματα με ποσοστά 0% σε αυτά που δεν καταναλώνουν πετρέλαιο ή να βάλω μόνο τα 2 διαμερίσματα που καταναλώνουν το πετρέλαιο;

  ευχαριστώ,

 9. k24 says:

  Καλησπέρα σας,

  Όποιον από τους 2 τρόπους και να διαλέξετε τα αποτελέσματα θα είναι ίδια.

 10. devil79 says:

  Καλησπέρα.Εχω υποβάλλει την αίτησή μου για την επιδότηση πετρελαίου αλλά ο διαχειριστής δεν εχει ενεργοποιήσει ακόμα την διαδικασία διότι υπολείπονται και άλλες αιτήσεις άλλων ενοίκων. Η απορία μου είναι η επιδότηση θα αρχίσει να υπολογίζεται για την κατανάλωση πετρελαίου που θα γίνει μετά την ενεργοποίηση της εν λόγω διαδικασίας ή και πριν απο αυτό;Επίσης τι γίνεται αν υπάρχει απόθεμα πετρελαίου που εχει αγοραστεί τα προηγούμενα χρόνια;Τα τιμολόγια ειναι του 2012 με το ΑΦΜ του διαχειριστή.

 11. Νανσυ says:

  Γεια σας,
  Εχω απο περυσι δηλωσει λαθος στοιχεια στο επιδομα, συγκεκριμενα εχω δηλωσει ολα τα χιλιοστα της πολυκατοικιας σε ενα διαμερισμα. Το συστημα δεν με αφηνει να κανω διαγραφη πολυκατοικιας ή διαγραφη του ενος και μονο διαμερισματος που εχω εισαγει. Το ερωτημα ειναι αν μπορω εγω να κανω κατι ή αν θα πρεπει να επικοινωνησω με το Help Desc!
  Ευχαριστω!

 12. k24 says:

  @nancy
  Καλησπέρα!

  Η καλυτερη λύση είναι να ξαναπεράσετε την πολυκατοικία στο σύστημα με διαφορετικά στοιχεία διαχειριστή (κάποιος άλλος ένοικος) και όταν προμηθευτείτε πετρέλαιο να δώσετε το ΑΦΜ του νέου διαχειριστή.

 13. k24 says:

  @devil79
  Υπολογίζονται όλα τα διασταυρωμένα τιμολογια της χρονιάς, ασχέτως του πότε έγινε η ενεργοποίηση.
  Υπολογίζονται μόνο τα τιμολόγια πετρελαίου από τον Οκτώβριο του 2014.

 14. φωτεινη says:

  η πολυκατοικια μας αποτελειται απο 7 διαμερισμα. τα 2 ενοικιαζονται και τα 5 ιδιοκτητα. σαν διαχειρηστης στην πολυκατοικια ειναι, τωρα και εξι χρονια περιπου , ο ιδιοκτητης του γραφειου που μας βγαζει τα κοινοχρηστα. εχουμε το εξης προβλημα: την αιτηση για το επιδομα θερμανσης το εκανε για την πολυκατοικια μας ο ιδιοκτητης του γραφειου των κοινοχρηστων. ομως επειδη τωρα αλλαζουμε γραφειο, για αλλους σοβαρους λογους, δεν ξερουμε που πρεπει να κοπει το τιμολογιο πετρελαιου . μπορει καποιος απο εμας να κανει εκ νεου αιτηση για το επιδομα? δυστυχως ειμαστε στη μεση της σαιζον επιδοτησης και εχουμε σοβαρο προβλημα με το γραφειο. σας ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση σας.

 15. k24 says:

  Θα πρέπει το καινούριο γραφείο να περάσει την πολυκατοικία εκ νέου στο σύστημα με τα νέα στοιχεία διαχειριστή και οι ένοικοι να κάνετε εκ νέου τις αιτήσεις σας.
  Για να είστε σίγουροι ότι δεν θα χάσετε κάποια δόση του επιδόματος είναι καλύτερα να περιμένετε να πάρετε και την τελευταία δόση για το τελευταίο πετρέλαιο που έβαλε ο παλιός διαχειριστής και έπειτα να κάνετε τις νέες αιτήσεις.

 16. at says:

  στην πολυκατοικια μας μόνο δύο χρησιμοποιουν πετρελαιο. ειναι σωστο να παρουν όλοι επιστροφη και αυτοι που πληρωνουν να παρουν ελαχιστα πισω.
  πχ πληρωνουν 1150 ευρω και παιρνουν 70 και οι υπολοιποι που δεν αναβουν και δεν πληρωνουν η δινουν λιγα να παιρνουν απο το ποσοστο του πετρελαιου

 17. k24 says:

  @at
  Εφόσον κάποιο διαμέρισμα συμμετέχει στη θέρμανση έστω και με μικρό ποσοστό, σύμφωνα με το υπουργείο δικαιούται και το επίδομα θερμανσης.

 18. litsatz says:

  Καλησπέρα, είμαι διαχειριστρια σε πολυκατοικία 25 διαμερισματων με αυτόνομη θέρμανση. Παρακαλώ διευκρινηστε μου τα εξής:
  1. Για να πατήσω ενεργοποίηση πληρωμής πρέπει να έχουν υποβάλει όλοι αίτηση. Τι γίνεται όμως με τα κλειστά διαμερίσματα που δεν κατοικουνται; πρέπει ο κατασκευαστης στον οποίον ανηκουν να κάνει αίτηση κ αυτός, ακόμα κ αν δεν θα χρησιμοποιησει πετρέλαιο;
  2. έχουμε ήδη παραγγειλει 2 φορές πετρέλαιο απο τον Οκτώβριο του 2014, το ποσό αυτό το δηλώνω κάπου; ξανακάνω αίτηση μήπως;

  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

 19. k24 says:

  @litsatz

  1. Όχι, αρκεί να έχει κάνει 1 ένοικος αίτηση. Προσοχή μόνο γιατί μετά την ενεργοποίηση δεν μπορείτε να αλλάξετε τα χιλιοστά των διαμερισμάτων.
  2. Όχι, δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι επιπλέον. Τα στοιχεία των 2 αγορών πετρελαίου τα στέλνει στη Γ.Γ. ο προμηθευτής πετρελαίου της πολυκατοικίας σας.

 20. stella says:

  Γεια σας. Προσπαθώ να κάνω την αίτηση για το πετρέλαιο σε πολυκατοικία μα ενώ έχω προσθέσει τους ενοίκους και τα χιλιοστά σωστά και έχω πατήσει στην επιλογή <> οι ένοικοι δεν μπορούν να κάνουν την αίτηση αφού στην δική τους αίτηση στην επιλογή <> δεν φαίνονται τα διαμερίσματα που έχω προσθέσει. Τι κάνω λάθος;

 21. k24 says:

  @stella
  Σιγουρευτείτε ότι οι ένοικοι εισάγουν το ίδιο ΑΦΜ διαχείριστη και τον ίδιο αριθμό κοινόχρηστης παροχής ΔΕΗ που χρησιμοποιήσατε εσείς για να εισάγετε τα χιλιοστά στο σύστημα.
  Επίσης σιγουρευτείτε ότι οι ένοικοι τσεκάρουν το κουτάκι που δηλώνει ότι η αίτηση τους αφορά διαμέρισμα σε πολυκατοικία.

 22. JohnP says:

  Χαίρεται.

  Μένω σε πολυκατοικία όπου η κεντρ. θερμανση δουλευει ελάχιστα. Χρησιμοποιώ όμως σόμπα πετρελαίου οπου κανω μεγάλη καταναλωση.
  Ξέρετε αν μπόρω να κάνω αίτηση ατομικά και όχι μεσω της πολυκατοικιας;

  ευχαριστώ

 23. k24 says:

  @JohnP
  Ναι, μπορείτε να κάνετε ατομική αίτηση για το επίδομα.

 24. nansou says:

  μενω σε μονοκατοικια με ενοικιο. το συστημα μου εβγαλε οτι δικαιουμαι επιδοτηση για 768 λιτρα πετρελαιο. πηρα τα 500 και πηρα την επιδοτηση που αναλογουσε σε αυτα. αν παρω τα υπολοιπα 268 θα γινει διασταυρωση και παλι και θα λαβω επιδοτηση και για τα υπολοιπα ή οχι; Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

 25. k24 says:

  @nansou
  Ναι, θα πάρετε το επίδομα και για τα υπόλοιπα 268 λίτρα. Δεν χρειάζεται να ξανακάνετε κάτι, η διαστάυρωση θα γίνει με βάση την ήδη υπάρχουσα αίτηση σας.

 26. nansou says:

  ευχαριστω πολυ! να ειστε καλα!

 27. pan7nick says:

  Καλησπερα!Ειμαι διαχειριστης δυο χρονια,μεχρι προτινος πληρωθηκαμε κανονικα τα επιδοματα.Πριν μια εβδομαδα προμηθευτηκα πετρελαιο απο μια καινουργια εταιρια για πρωτη φορα.Εδωσα κανονικα τα στοιχεια στο τιμολογιο πλην ομως ακομα δεν φαινεται στις διασταυρωμενες αγορες.Να ανησυχω οτι κατι δεν παει καλα με την εταιρεια?

 28. PAVLOS 72 says:

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ 2014-2015 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΝΕΟ ΠΡΟΦΙΛ ΠΟΛΥΚΑΤΙΚΟΙΑΣ
  (ΕΙΜΑΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΗΣ)
  Η ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 29. k24 says:

  @pavlos72

  Εφόσον δεν έχουν αλλάξει τα στοιχεία του διαχειριστή τότε δεν χρειάζεται να ξανακάνετε το προφίλ, αρκούν μόνο οι αιτήσεις των διαμερισμάτων.

 30. dementia says:

  Καλησπέρα. Το πρόβλημα έχει ως εξής: Ενώ ο διαχειριστής μας έχει δηλώσει όλα τα στοιχεία των ενοίκων, κατά την ενεργοποίηση πληρωμής το σύστημα βγάζει συνεχώς ένα μήνυμα ότι δεν δέχεται την τιμή των χιλιοστών που έχουμε εισάγει. Το μήνυμα λέει κάτι σαν “η τιμή που εισάγετε πρέπει να είναι δεκαδικός αριθμός μέχρι το 1000″. Τα χιλιοστά του διαμερίσματοσ είναι 71,80. Έχουμε δοκιμάσει και με τελεία και με υποδιαστολή και δεν δέχεται καμία τιμή, συνεχίζει και βγαζει το ίδιο μήνυμα. Καμιά ιδέα;

 31. k24 says:

  @dementia
  Κανονικά θα πρέπει να γίνεται δεκτή η τιμή με τελεία. Εφόσον συνεχίζει και σας εμφανίζει το ίδιο πρόβλημα επικοινωνήστε με την ΓΓΠΣ στο 2104803131

 32. αβγδ says:

  Καλησπέρα σας,
  είμαι διαχειριστής πολυκατοικίας με 6 διαμερίσματα. Πέρυσι μόνο 2 στα 6 διαμερίσματα έκαναν χρήση κοινόχρηστης θέρμανσης. Οπότε, δήλωσα την συμμετοχή του καθενός από τα δύο διαμερίσματα (600/1000 και 400/1000). Σύμφωνα με τις οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης, η δήλωση θα μπορούσε να γίνει με βάση την ποσοστιαία συμμετοχή που θα συμφωνούσαν οι ένοικοι. Έτσι και έγινε πέρυσι. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω φέτος είναι μεγάλο μιας και 6 στα 6 διαμερίσματα έκαναν χρήση θέρμανσης και επομένως πρέπει να τροποποιήσω τα ποσοστά όλων των διαμερισμάτων με βάσει τις πραγματικές καταναλώσεις της περιόδου 2014-15. Από ό,τι κατάλαβα τέτοια δυνατότητα δεν δίνεται από το ηλεκτρονικό σύστημα ή όχι; Θα μπορούσε να γίνει η δήλωση μέσω ΚΕΠ ή άμεσα στην εφορία. Ελπίζω να υπάρχει απάντηση διεξόδου. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

 33. k24 says:

  @αβγδ

  Δεν υπάρχει δυνατότητα να αλλάξετε τα ποσοστά. Η λύση είναι να ξαναπεράσετε τα στοιχεία της πολυκατοικίας στο ΑΦΜ κάποιου άλλου ενοίκου και να γίνουν εκ νέου αιτήσεις των διαμερισμάτων

 34. Tsaros says:

  Καλησπέρα σας,
  θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζεται όσον αφορά το πεδίο στο οποίο ο ένοικος βάζει τον αριθμό παροχής ρεύματος του διαμερίσματος, τα στοιχεία με την διεύθυνση και τον Τ.Κ. που εμφανίζονται αυτόματα βρίσκονται σε βάση δεδομένων του taxis ή της ΔΕΗ?
  Που πρέπει δηλαδή να απευθυνθώ για διόρθωση του Τ.Κ. γιατί το διαμέρισμα μας έχει άλλον από τον κοινόχρηστο της πολυκατοικίας με αποτέλεσμα να μην γίνεται δεκτό στην αίτηση.
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

 35. αβγδ says:

  Οι αγορές όμως όλης της περιόδου (2014-15) έχουν γίνει στο δικό μου ΑΦΜ. Πως μπορώ να δηλώσω τις αγορές σε άλλο ΑΦΜ. Μπορεί κάτι να αλλάξει; Όπως είναι τα πράγματα φαίνεται ότι δεν θα μπορέσουν όλοι οι ιδιοκτήτες να λάβουν επίδομα; Θα αναγκαστώ εγώ λόγω ανελαστικότητας του συστήματος να τους καταβάλω τα επιδόματά τους στο ακέραιο.
  Γιατί δεν υπάρχει πρόβλεψη διαφοροποίησης της κατανάλωσης του κάθε διαμερίσματος από χρονιά σε χρονιά. Είναι ευρέως γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια λόγω κρίσης υπάρχουν σημαντικές διαφορές από χρονιά σε χρονιά στη χρήση θέρμανσης για κάθε νοικοκυριό, βάσει των έντονων διακυμάνσεων των οικογενειακών προϋπολογισμών και δυνατοτήτων.

  Το ερώτημα αναφέρεται στην απάντησή σας: “Δεν υπάρχει δυνατότητα να αλλάξετε τα ποσοστά. Η λύση είναι να ξαναπεράσετε τα στοιχεία της πολυκατοικίας στο ΑΦΜ κάποιου άλλου ενοίκου και να γίνουν εκ νέου αιτήσεις των διαμερισμάτων”

 36. k24 says:

  @αβγδ
  Εφόσον δεν είναι δικό σας λάθος είναι υπερβολικό να πρέπει να καταβάλετε ο ίδιος το επίδομα. Αρχικά επικοινωνήστε με την ΓΓ στο τηλ 2104803131 μήπως και μπορούν να σας βοηθήσουν. Από την άλλη εφόσον βάζατε και τα 6 διαμερίσματα τότε θα μειωνόταν και τα χιλιοστα των 2 αρχικών διαμερισμάτων. Ως εκ τούτου αν οι συνολικές ποσότητες πετρελαίου που μπήκαν δεν ξεπερνούν το ποσό για το οποίο είστε δικαιούχοι τότε το καλύτερο είναι να πάρουν το επίδομα τα 2 διαμερίσματα και στη συνέχεια να το μοιράσουν και στους υπόλοιπους 4 βάσει του τύπου (χιλιοστα διαμερίσματος*αξία καυσίμων*0,35) για το κάθε διαμέρισμα.

 37. κατερινα says:

  Γειά σας έκανα λάθος και θα ήθελα αν γίνεται να αλλάξω την επιλογή για την προκαταβολη μπορώ να το κάνω?

 38. k24 says:

  @κατερινα
  Δοκιμάστε να κάνετε ανάκληση της αίτησης και να την ξανακάνετε από την αρχή.

 39. Ελενη says:

  Καλησπερα,

  Δυστηχως εκανα και εγω λαθος στην αιτηση, εβαλα λαθος ΑΦΜ και τωρα δεν με αφηνει να το αλλαξω, αμα κανω ανακληση και ξανα αρχισω απο την αρχη θα ειναι οκ, η υπαρχει καποια ημερομηνια ληξης στο να κανουμε την αιτηση, μηπως ειναι αργα τωρα ??

 40. k24 says:

  @ Μπορείτε να κάνετε ανάκληση και νέα αίτηση μέχρι τέλη Απριλίου

 41. Εύη Νικολάου says:

  Με τον αδελφό μου κατοικούμε σε διόροφο και υποβάλαμε αίτηση για επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Ο αδελφός μου ορίστηκε διαχειριστής της πολυκατοικίας που δημιουργήσαμε στην εφαρμογή, την οποία χρησιμοποιούσαμε πρώτη φορά. Ωστόσο, λόγω απειρίας, κατά τον προσδιορισμό των χιλιοστών των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας, αναγράψαμε 500 και 500 χιλιοστά, ενώ αυτό είναι λάθος διότι η οικία του αδελφού μου είναι 64 τ.μ. και η δική μου 105 τ.μ. Αυτό το διαπίστωσα προχθές και με τη ΓΓΠΣ το Υπ. Οικον. και τις εφορίες δεν βρήκα λύση (δηλώνουν όλοι αναρμόδιοι). Ειδικότερα, όταν άνοιξα την εφαρμογή, διαπίστωσα ότι το πετρέλαιο που βάζαμε δεν μοιράσθηκε με βάση το υπόλοιπο που είχαμε υπολογίσει ότι απέμενε για τα τετραγωνικά του καθενός μας, αλλά, αντίθετα μοιράσθηκε στα δύο, με συνέπεια φυσικά, να εκληφθεί ότι εγώ έχω χρησιμοποιήσει μόλις το 80% της επιδότησης και αυτό, διότι τα λίτρα που αντιστοιχούσαν σε μένα, καταχωρίσθηκαν στο λογαριασμό του αδελφού μου. Έτσι, ο αδελφός μου που ‘έκλεινε’ την ποσότητα της επιδότησης με 50 λίτρα, πήρε 225 και εγώ που με βάση τα χιλιοστά ‘έκλεινα’ με 380 λίτρα, πήρα ομοίως 225 (δηλαδή 155 λίτρα λιγότερα), με συνέπεια, να φαίνεται ότι υπολείπομαι της επιδότησης κατά 20%, μολονότι έχω καταβάλει για την προμήθεια του πετρελαίου, το ποσό που αναλογεί στα πραγματικά χιλιοστά των 105 τμ. της οικίας μου και να ζημιώνομαι με ποσό 60-70 περίπου ευρώ, το οποίο φυσικά δεν μπορεί να μου δώσει ο αδελφός μου αφού επιδοτείται μόνο για 512 λίτρα και όχι και για τα επιπλέον που του αποδόθηκαν σύμφωνα με το σύστημα. Ωστόσο, εκτός του δικού μας σφάλματος που οφείλεται στην απειρία μας, θεωρώ ότι η εφαρμογή θα έπρεπε μετά τη συμπλήρωση του εμβαδού των διαμερισμάτων να μην δεχόταν τα 500 χιλιοστά που γράψαμε για το κάθε διαμέρισμα, διότι σύμφωνα με την κοινή λογική, δεν είναι δυνατόν σε διαμέρισμα 64 τμ, μιας πολυκατοικίας να αντιστοιχούν τα ίδια ακριβώς χιλιοστά με ένα άλλο μεγαλύτερο ή μικρότερο σε εμβαδόν. ΕΡΩΤΩ : υπάρχει τρόπος να γίνει κάποια διόρθωση, έτσι ώστε να μην ζημιωθώ με το πιο πάνω ποσό που πράγματι κατέβαλα για την προμήθεια πετρελαίου στην οικία μου;
  Σας ευχαριστώ πολύ

 42. Mακης says:

  Γεια σας.Ειμαστε 12 διαμερισματα σε πολυκατοικια με αυτονομη θερμανση και τα μισα σχεδον(6-7)δεν κανουν χρηση του καλοριφερ.Δικαιουνται και αυτοι οι(6-7) επιδομα;Αν οχι,που νομιζω πως δεν δικαιουνται,πως μπορει να αποτραπει;Γιατι τα προηγουμενα 2 ετη το ποσο που επαιρνα ηταν ελαχιστο σε σχεση με τις ωρες που εκαψα.Νομιζω οτι ο διαχειριριστης τα εκανε μπαχαλο!Επειδη δεν σκοπευω να την πατησω και 3η χρονια τι να κανω;

 43. k24 says:

  @Μακης
  Το επίδομα το δικαιούνται όλα τα διαμερίσματα είτε κάνουν χρήση της θέρμανσης είτε όχι (εννοείται βέβαια ότι συμμετέχουν στο πάγιο)

 44. estiatour says:

  Ειμαι διαχειριστρια σε κτιριο με 10 διαμερίσματα. Κάποιος ένοικος τον Ιανουαριο 2015 κανει αίτηση για το επίδομα θέρμανσης, κάνω ενεργοποίηση πληρωμής. Τώρα τον Μάιο κάποιος άλλος ένοικος απο το κτίριο,κάνει την αίτηση και του γράφει οτι τα λίτρα έχουν διανεμηθεί και δεν μπορείς να πάρεις το επίδομα. Τι γίνεται στην προκειμένη περίπτωση.

 45. k24 says:

  @estiatour

  Προφανώς ο ένοικος άργησε να κάνει την αίτηση του και δεν έγινε αποδεκτή από το σύστημα. Δεν γνωρίζουμε να υπάρχει κάτι που να μπορεί να γίνει

 46. dimitra says:

  Καλημέρα,

  στην οικοδομή μας για την οποία έχει γίνει εγγραφή πέρυσι (2014-2015), έχουν προστεθεί 2 διαμερίσματα (τα οποία πέρυσι ήταν κενά) και ένα διαμέρισμα που υπήρχε πέρυσι (είναι κενό φέτος). Πως θα γίνουν αυτές οι αλλαγές ? (ο διαχειριστής έχει μέινει ο ίδιος).

  Ευχαριστώ πολύ

 47. k24 says:

  @dimitra

  Δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές στην παλιά κατάσταση. Θα πρέπει να περαστεί ξανά η πολυκατοικία με νέο ΑΦΜ το οποίο φυσικά θα χρησιμοποιείται και στην αγορά του πετρελαίου και στη συνέχεια οι ένοικοι να κάνουν ξανά τις αιτήσεις τους.

 48. Alexandra Tsikoukou says:

  Καλησπερα,

  Φετος αλλαξαμε διαχειριστη οποτε θα πρεπει να περασει τα στοιχεια του. Αυτο γινεται εισαγοντας νεα πολυκατοικια ? τα χιλιοστα τα κραταει απο περυσι η πρεπει να τα ξαναπερασει απο την αρχη? παλιος διαχειριστης πρεπει να κανει κατι?
  Ευχαριστω πολυ…

 49. k24 says:

  @Alexandra

  Θα πρέπει να ξαναεισάγει ο νέος διαχειριστής την πολυκατοικία από την αρχή με τα χιλιοστά και οι ένοικοι να ξανακάνουν τις αιτήσεις τους.

 50. Alexandra Tsikoukou says:

  Πραγματικα σε ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση απαντηση/βοηθεια.

  Καλες γιορτες!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*