Μειώστε τα κοινόχρηστα

By k24

Μπορείτε να προχωρήσετε  στην αλλαγή των λαμπτήρων που χρησιμοποιείτε για τον φωτισμό της εισόδου, του κλιμακοστασίου και της πυλωτής της πολυκατοικίας σας με οικονομικότερους λαμπτήρες φθορισμού, μειώνοντας έτσι ακόμη περισσότερο τον λογαριασμό της ΔΕΗ που πληρώνετε στα κοινόχρηστα.

Λαμπες οικονομιας κοινοχρηστοι χωροι

Λάμπες οικονομίας κοινόχρηστοι χώροι

Οι συμπαγείς λαμπτήρες, όπως ονομάζονται, αποδίδουν τον ίδιο φωτισμό, καταναλώνοντας μόλις το 20% της ενέργειας που χρειάζονται οι κοινοί λαμπτήρες.

Αντικαθιστώντας λοιπόν τους παλιούς,  μπορεί να επιτευχθεί οικονομία στον λογαριασμό της ΔΕΗ 10-13%, αν υποθέσουμε ότι σε μια πολυκατοικία η κατανάλωση ρεύματος από τα φώτα συμμετέχει στον λογαριασμό κατά μέσον όρο περί το 15-20%. Ετσι, το συνολικό όφελος μπορεί να είναι χαμηλότερος κοινόχρηστος λογαριασμός κατά 20% περίπου.

Comments: 1

  1. C. Pistofidis says:

    Δεν ισχύει αυτό που λέτε. Οι λαμπτήρες φθορισμού (είτε κοινές βέργες, είτε συμπαγείς CFL) δεν ανέχονται καθόλου τα συχνά άναψε-σβήσε. Η διάρκεια ζωής τους μειώνεται δραματικά — φτάνουν να καίγονται πιο γρήγορα και από τους πυρακτώσεως. Έτσι, το 10 φορές υψηλότερο κόστος αγοράς τους, τους καθιστά ακατάλληλους για αυτή τη χρήση.
    Η μόνη λύση για οικονομία ΚΑΙ διάρκεια ζωής σε αυτή την εφαρμογή, είναι τα φωτιστικά LED. Η τέλεια λύση είναι ένα φωτιστικό LED με αισθητήρα κίνησης και φωτός ημέρας (ώστε να ανάβει μόνο όταν χρειάζεται) και ενσωματωμένη μπαταρία (ώστε να λειτουργεί και ως φωτιστικό ασφαλείας).

Comments are closed.