Τροποποιήσεις στα τέλη ακινήτων ζητά η ΠΟΜΙΔΑ

By k24

Χαμηλούς συντελεστές και εξαίρεση των κοινόχρηστων χώρων από το νέο τέλος ακινήτων ζητεί η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Να εξαιρεθούν οι κοινόχρηστοι χώροι και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα από το νέο τέλος ακινήτων και να επιβληθεί με χαμηλούς συντελεστές ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν οι πολίτες ζητά η ΠΟΜΙΔΑ με επείγον έγγραφο που απέστειλε σήμερα στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Στην επιστολή της η ΠΟΜΙΔΑ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ανεξάρτητα από την πλήρη αντίθεσή της στην επιβολή και νέων επιβαρύνσεων στα ακίνητα, πέρα από κάθε δυνατότητα των φορολογουμένων να ανταποκριθούν σ΄αυτά, το μέτρο θα αποδώσει εισπρακτικά μόνον η ανά τ.μ. επιβάρυνση είναι χαμηλή, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν οι πολίτες. Η επιβολή υψηλών τελών ανά τ.μ. με σκοπό τη μεγιστοποίηση των εσόδων θα φέρει διαμετρικά αντίθετα αποτελέσματα στην σημερινή οικονομική συγκυρία.

Επισημαίνει επίσης ότι οι κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών εξαιρούνται ρητά από το τέλος, για αυτό και οι λογαριασμοί κοινοχρήστων της ΔΕΗ δεν περιλαμβάνουν σχετική χρέωση. Οι διαχειριστές πολυκατοικιών έχουν τεράστια δυσκολία να εισπράξουν τα κοινόχρηστα κάθε μηνός, πολλοί δε παραιτούνται για το λόγο αυτό. Τυχόν επιβολή του νέου τέλους και στα κοινόχρηστα θα αποτελούσε βόμβα στα οικονομικά των διαχειρίσεων πολυκατοικιών, οι οποίες θα έχουν να αντιμετωπίσουν από τον επόμενο μήνα και σημαντικά αυξημένο κόστος πετρελαίου, φυσικού αερίου κλπ, αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ.

Επίσης η ΠΟΜΙΔΑ θεωρεί αυτονόητη την μη αποστολή λογαριασμού ειδικού τέλους στα κλειστά ακίνητα, στα οποία έχει διακοπεί η ρευματοδότηση και δεν αποστέλλεται λογαριασμός ΔΕΗ. Τα

«ξενοίκιαστα» αυτά ακίνητα (επαγγελματικά, παλαιές κατοικίες κλπ.) είναι και θα παραμείνουν εκτός μισθωτικής αγοράς επί πολλά έτη, οι δε ιδιοκτήτες τους ουδεμία δυνατότητα έχουν να πληρώσουν το τέλος, όπως επίσης και το ΦΑΠ, από τον οποίο θα έπρεπε να απαλλάσσονται, καθόσον ουδέν εισόδημα τους αποδίδουν, επισημαίνει.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments: 0

Comments are closed.